Zamieszczone przez słoń
Gdzie bezpiecznie podkładać podnośnik O1
Zwiń
X
-
Gdzie bezpiecznie podkładać podnośnik O1
Witam poprzedni właściciel mojej O1 podnosił samochód używając fabrycznego lewarka przez co progi zaczęły rdzewieć, postanowiłem je wyczyścić i odmalować i żeby sytuacja się nie powtórzyła nabyłem nowy lewarek http://allegro.pl/feame-97x051-podno...505995085.html bardzo podobny do tego tylko do 1,5t, ale nie wiem za bardzo gdzie mogę go bezpiecznie podłożyć. Chciałbym się dowiedzieć czy w O1 są jakieś wzmocnione miejsca gdzie mógłbym spokojnie podnosić samochód? Może tuż za rantem gdzie mocuje się ori lewarek?
-
-
progi są słabe w OI wiec proponuje wahacz.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
tym podnośnikiem ewentualnie przód wahacz tył belka przy mocowaniu belki do nadwozia a ogólnie najlepsze rozwiązanie to podnośnik typu żaba bo ma cztery punkty podparcia bardziej stabilny i łatwiejszy czyt. szybszy wydajniejszy sposób podnoszenia tj tłok hydrauliczny poza tym żabka ma lepsze podparcie tam gdzie ją podnosisz nic się nie zsunie
Komentarz
-
-
dokłądnie tak jak pisze krisoctav. żabka jest moim zdaniem najlepsza. do tego jakaś guma pomiędzy próg a lewarek i nic się nie dzieje. te oryginalne lewarki to jakaś porażka jest.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Co do żaby używam taka w garażu podkładając pod wahacz lub belkę z tylu. Niestety nie wyobrażam se wozić ja w bagażniku z racji jej gabarytów. Trapez zakupiłem jako zamiennik ori lewarka na wszelki wypadek, jest on dość mały i podkładanie go pod zawieszenie wydaje się trudne aczkolwiek wykonalne. Mam nadzieje ze nie będę zmuszony używać lewarka poza domem ale jeśli zdarzy się taka sytuacja sadze ze dobrze wiedzieć gdzie znajdują się te wzmocnienia o których pisze Damian-jg, . Dzięki za wypowiedzi może temat się komuś jeszcze przyda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sas2109Co do żaby używam taka w garażu podkładając pod wahacz lub belkę z tylu. Niestety nie wyobrażam se wozić ja w bagażniku z racji jej gabarytów. Trapez zakupiłem jako zamiennik ori lewarka na wszelki wypadek, jest on dość mały i podkładanie go pod zawieszenie wydaje się trudne aczkolwiek wykonalne. Mam nadzieje ze nie będę zmuszony używać lewarka poza domem ale jeśli zdarzy się taka sytuacja sadze ze dobrze wiedzieć gdzie znajdują się te wzmocnienia o których pisze Damian-jg, . Dzięki za wypowiedzi może temat się komuś jeszcze przyda"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
kolego wiem że wożenie żaby to niby przesada ale na drodze trafiasz na różne kategorie dróg i jeśli przez przypadek będziesz miał kapeć a podłoże będzie do kitu to ten lewarek nie dość że wymaga równej nawierzchni to do tego jest chybotliwy jeśli chcesz ryzykować utratą palców lub spadnięcia auta podczas chociażby zdejmowania koła do tego różne warunki atmosferyczne gdzie będziesz się śpieszył to twoja decyzja oryginał w skodzie dali który ładnie pasuje w próg tylko każde takie podparcie uszkadza lakier ale klient nie wie tego i mają dla siebie robotę taka chyba polityka. Osobiście żaba dobre rozwiązanie fakt dodatkowy bagaż ale czy zima lato deszcz skwar zmienne warunki drogowe zawsze da radę a ten co kupiłeś to nie dość że nieporęczny to więcej ostrożności i kombinowania.
pozdr
Komentarz
-
Komentarz